For sale: Plein 2, 2471 AN Zwammerdam

€895,000
Type of residence House, mansion, detached house
Plot size 625 m²
Liveable area 355 m²

Note

General

UNIEK EN ZEER RUIM ‘ART-DECO’ HERENHUIS!

Deze stijlvolle en comfortabele woning ligt aan het sfeervolle dorpsplein in Zwammerdam. De woning is geschikt voor een gezin en kantoor/praktijk aan huis. Er kan op eigen grond geparkeerd worden.

Deze vrijstaande woning is een gemeentelijk monument en dateert uit 1907. Het huis is in de loop der tijd flink gemoderniseerd en geïsoleerd met behoud van... More info
 • Features

  All characteristics
  Type of residence House, mansion, detached house
  Construction period 1907
  Status Available
  Offered since 28 September 2018
 • Location

Features

Offer
Reference number 00082
Asking price €895,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Offered since 28 September 2018
Last updated 01 October 2018
Construction
Type of residence House, mansion, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1907
Roof materials Tiles
Rooftype Composite
Isolations Roof
Surfaces and content
Plot size 625 m²
Effective area 355 m²
Content 1,300 m³
Surface area other inner rooms 15 m²
Surface area external storage rooms 21 m²
Surface area external, linked storage rooms 1 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 11 of which (7 bedrooms)
Number of bathrooms 2
Number of balconies 1
Outdoors
Location City centre
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North east
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate F
Boiler
Type of boiler Nefit Topline
Heating source Gas
Year of manufacture 2011
Combiboiler Yes
Features
Water heating Gas boiler
Heating Central heating
Fireplace
Parking Detached stone
Has a balcony Yes
Has a fireplace Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes

Definition

UNIEK EN ZEER RUIM ‘ART-DECO’ HERENHUIS!

Deze stijlvolle en comfortabele woning ligt aan het sfeervolle dorpsplein in Zwammerdam. De woning is geschikt voor een gezin en kantoor/praktijk aan huis. Er kan op eigen grond geparkeerd worden.

Deze vrijstaande woning is een gemeentelijk monument en dateert uit 1907. Het huis is in de loop der tijd flink gemoderniseerd en geïsoleerd met behoud van authentieke details zoals glas-in-lood ramen, hoge gestucte plafonds en houten paneeldeuren. Het huis is in prima staat van onderhoud, en de huidige eigenaren hebben het pand stijlvol gemoderniseerd, tot een comfortabel en prettig leefbaar huis. Hierbij heeft het huis haar karakteristieke uitstraling behouden.
Het betreft hier het oude doktershuis van Zwammerdam, waarbij het vroegere praktijkgedeelte uitstekend geschikt is voor kantoor of praktijk aan huis. De woning heeft een woonoppervlak van maar liefst 355m² waardoor er veel gebruiksmogelijkheden zijn. Dit alles is gelegen op een ruim perceel van 625m².

Voordat we met de rondleiding beginnen stippen wij de pluspunten van de woning aan:

- 11 kamers waarvan 7 slaapkamers én een prachtige multifunctionele zolder
- 2 badkamers
- 4 toiletten, 2 separaat (en in iedere badkamer ook 1)
- Mogelijkheid tot kantoor/praktijk aan huis
- Parkeren op eigen grond
- Vrijstaande stenen garage
- De rust en de ruimte van het Groene Hart, maar wel dichtbij de grote steden
- Instapklaar
- Sfeervolle woonkamer met kamer-en-suite deuren en open haard
- Veel lichtinval door de onder architectuur aan de achtergevel aangebouwde serre
- Ruime (wijn)kelder
- Smart-verwarmingssysteem dat op afstand bediend kan worden
- Riante en sfeervolle tuin van 32 meter diep met veel privacy
- Prima staat van onderhoud, bouwkundig rapport beschikbaar
- Een unieke woning met veel authentieke details èn een verhaal
- Ruimte, ruimte en ruimte, zowel binnen als buiten

Zwammerdam is een fraai en vitaal dorp, onderdeel van de gemeente Alphen aan den Rijn. In Zwammerdam woont u op één van de mooiste plekjes in het natuurlijke polderlandschap van het Groene Hart, met haar mooie landweggetjes, watergangen, sloten en weilanden. De Nieuwkoopse- en de Reeuwijkse plassen bevinden zich binnen handbereik. De plaatselijke basisschool bevindt zich op wandelafstand.

Zwammerdam ligt centraal in de Randstad, aan de Oude Rijn. Het dorp ligt aan de N11, en vlakbij de A12. Bodegraven ligt om de hoek en Alphen aan den Rijn bevindt zich op fietsafstand. Grote steden als Amsterdam, Gouda, Leiden, Den Haag, Utrecht en Rotterdam bevinden zich allen binnen ca. 30 minuten rijden. Dit geldt ook voor luchthaven Schiphol. Kan het centraler?

Ground floor

Via de massieve en mooi bewerkte monumentale voordeur stappen we in de indrukwekkende hal. Door de glas-in-lood ramen valt het licht prachtig naar binnen. We passeren de voormalige praktijkruimte van de dokter en de opkamer. Deze fungeerde vroeger als wachtkamer. De klapdeur met de ge-etste esculaap vormt de scheiding tussen praktijk- en woongedeelte. Aan het einde van de hal bevindt zich het toilet. In de hal staat de majestueuze trap naar boven. We gaan nog even niet naar boven en passeren naast de trap de (wijn)kelder. Vervolgens treffen we de deur naar de keuken die van alle gemakken is voorzien. De eettafel is geplaatst in de aangebouwde serre welke is voorzien van een gezellige gashaard. De lichtstraat in het dak van de serre zorgt voor een zee aan licht. Via de openslaande deuren in de serre, maar ook door de bijkeuken kunnen we de achtertuin betreden.
We gaan eerst weer even terug naar binnen en via de serre kunnen we doorlopen naar de woonkamer. De kamer-en-suite-deuren in de woonkamer geven toegang tot de salon. In de salon met erker staat de open haard.

First floor

We nemen nu de mooie statige trap naar boven. Op de karakteristieke overloop staat u oog in oog met het fantastische, grote, originele ‘glas-in-lood raam’, welke in 2009 volledig is gerestaureerd en verlood. De overloop is de entree naar 5 kamers, 2 badkamers, 1 toilet en de trap naar de zolder. Beide badkamers zijn in 2009 geheel vernieuwd.

Second floor

De riante zolder kenmerkt zich door een formidabele houten kap. Deze is in 2009 aan de buitenzijde geïsoleerd en van extra dakramen voorzien. Ook beschikt deze over een klein keukentje, met een koelkast waardoor dit een multifunctionele ruimte voor vele toepassingen is geworden. De zolder doet nu dienst als recreatie-, biljart- en mediaruimte. Door de handige indeling is meer dan voldoende bergruimte aanwezig.

Garden

De achtertuin is achterom bereikbaar en heeft diverse zitjes, zodat u altijd in de zon of in de schaduw kunt zitten. In de achtertuin staat de karakteristieke garage welke in de zomer begroeid is met rozen. Achterin de tuin staat een prachtige kastanjeboom van 100 jaar oud. Via de weg langs de zijkant van de woning bereikt u de overdekte parkeerplaats op eigen grond.

Floor plans

Extra

Recently viewed