For sale: Wassenaarseweg 77B, 2223 LA Katwijk

€1,545,000
Type of residence House, villa, detached house
Plot size 2,040 m²
Liveable area 316.6 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Ultieme privacy en vrijheid. Heerlijk tot rust komen op een ruime kavel met een unieke en centrale ligging in de Randstad? Welkom in uw eigen 'Hof van Eden'.

Tussen Wassenaar en Katwijk, aan de rand van de duinen, direct tegenover de ingang van het prachtige natuur- en wandelgebied Pan van Persijn, ligt deze vrijstaande villa (1974) met compleet en zelfstandig guesthouse, verwarmd zwembad me... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, villa, detached house
    Construction period 1974
    Offered since 03 May 2021
  • Location

Features

Offer
Reference number 00360
Asking price €1,545,000
Acceptance By consultation
Offered since 03 May 2021
Construction
Type of residence House, villa, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1974
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Floor, Roof, Wall
Surfaces and content
Plot size 2,040 m²
Effective area 316.6 m²
Content 1,171 m³
Surface area other inner rooms 13.7 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 8 of which (7 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 2 separate toilets)
Outdoors
Location Forested area, On a quiet street, Open position, Unobstructed view
Garden
Type Garden around
Condition Beautifully landscaped
Energy consumption
Energy certificate C
Boiler
Type of boiler Nefit
Heating source Gas
Year of manufacture 2002
Boiler ownership Owned
Features
Number of parking spaces 6
Water heating Central heating system
Heating Central heating, Fireplace, Partial Floor heating
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath, Double sink, Underfloorheating, Walkin shower, Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2 Double sink, Toilet, Walkin shower, Washbasin furniture
Has an alarm Yes
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Has a fireplace Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Has solar blinds Yes
Has solar panels Yes
Has a swimming pool Yes
Cadastral informations
Katwijk B 6939
Area 2,040 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

Ultieme privacy en vrijheid. Heerlijk tot rust komen op een ruime kavel met een unieke en centrale ligging in de Randstad? Welkom in uw eigen 'Hof van Eden'.

Tussen Wassenaar en Katwijk, aan de rand van de duinen, direct tegenover de ingang van het prachtige natuur- en wandelgebied Pan van Persijn, ligt deze vrijstaande villa (1974) met compleet en zelfstandig guesthouse, verwarmd zwembad met roldek, fraaie tuin rondom met verlichting en panoramisch uitzicht over landerijen.

De villa en het guesthouse zijn voorzien van zonnepanelen, het geheel verkeert in goede staat, totaal circa 316 m² gebruiksoppervlakte wonen, inhoud circa 1.171 m³. Het woonhuis beschikt o.a. over totaal 7 (slaap)kamers, halfopen keuken, 2 badkamers en 3 wc’s verdeeld over 3 woonlagen. Dit alles in een fraai en speelse split level architectuur. De hoger gelegen woon-eetkamer gelegen op het zuiden met balkon, open haard en vloerverwarming, heeft een fraai panoramisch uitzicht en dankzij de grote raampartijen is het een licht huis. Het guesthouse, volledig zelfstandig met eigen entree, privé-terras en parkeergelegenheid en met een vergunning voor B&B, heeft een woonvertrek op de begane grond compleet met badkamer, ondergelegen grote multifunctionele kelderruimte en bovengelegen slaapverdieping. Uit de potentiële opbrengst van de B&B is het mogelijk om een aanzienlijk deel van de financieringslast te dekken. De tuin is fraai aangelegd, geheel vrij gelegen met ruime parkeervoorzieningen geschikt voor meerdere auto's op het voorterrein, omheind en er staan een aantal fruitbomen.

Toplocatie! Door deze ligging enorm veel privacy en rust zoals je zelden tegenkomt in de Randstad en toch zeer centraal gelegen ten opzichte van Den Haag (15 autominuten), Amsterdam en Leiden (Schiphol-airport slechts 20 autominuten).

Overige informatie
- Woonoppervlakte 316,60 m² (224,10 m² villa + 92,50 m² guesthouse)
- Overige inpandige ruimte 13,70 m²
- Gebouw gebonden buitenruimte 4,70 m²
- Inhoud 1.117,27 m³ (836,93 m³ villa + 334,34 m³ guesthouse)
- Perceeloppervlakte 2.040 m²
- Dubbele bewoning (kangoeroe-functie) mogelijk (benedenverdieping met eigen entree, separate wc en badkamer)
- Bijna geheel voorzien van dubbelglas, dak-, gevel- en vloerisolatie, Energielabel C
- Vloerverwarming gehele benedenverdieping villa, in woon-eetkamer villa en op de begane grond van het guesthouse
- Zonnepanelen op zowel het dak van de villa als het dak van het guesthouse
- Guesthouse met B&B vergunning met aanzienlijke omzetpotentie
- Zonnige tuin rondom met buitenverlichting en met bewegingsmelders
- Verwarmd zwembad (10 x 5 m.) met vernieuwd roldek
- Bliksem- en inbraakbeveiliging op diverse sloten
- 7 (slaap)kamers, 3 wc’s en 2 badkamers in de villa plus een zelfstandige doucheruimte, woon-eetkamer, garage/berging, slaapkamer, kelder en wc in het guesthouse
- Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein (minimaal 6 auto’s)
- Ruime inpandige garage/berging in het guesthouse
- Uitvoerige lijst met opgave van gedane investeringen en renovaties beschikbaar
- Gebiedsvisie Mient Kooltuin december 2020 beschikbaar
- Oplevering in overleg

Koopakte
- voor woningen ouder dan 30 jaar is de ouderdomsclausule van toepassing
- voor woningen gebouwd voor 1993 is de asbestclausule van toepassing

Ground floor

Geasfalteerde aanrijroute op de doodlopende weg naar het zeer ruime perceel van 2.040 m², voorzien van 2 afsluitbare hekwerken naar de 2 parkeergelegenheden. Het hekwerk bij de entree van de villa, met parkeergelegenheid voor minstens 5 auto's, is op afstand bedienbaar en het dubbele poorthek bij de entree van het guesthouse is met een sleutel te openen (hier bevinden zich de brievenbus en vlaggenmast).

Vanaf de parkeergelegenheid bij de villa een eigen entree naar de, volledig betegelde benedenverdieping met vloerverwarming, aan de achterzijde van de woning; hal met meterkast, separaat vrij hangend toilet met fontein, vaste trap naar 1e verdieping, 3 ruime slaapkamers (waarvan één met openslaande deuren naar de tuin), moderne badkamer voorzien van inloopdouche, dubbele wastafel met handgemaakt blad, brede verwarmbare badkamerspiegel en vloerverwarming, separate ruimte met opstelplaatsen van wasapparatuur en cv-installatie.

First floor

Via een trap aan de zijkant bereikt men de voorzijde van de woning voorzien van een diep en breed terras over de gehele breedte met uitzicht over het verwarmde zwembad (10 x 5 m.) met vernieuwd roldek. De voordeur van het woonhuis geeft toegang tot een kleine hal en een ruime half open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken heeft u zowel uitzicht op de tuin, het questhouse en het op afstand bedienbare toegangshek. Op deze woonlaag bevindt zich tevens een separaat toilet met fontein en een (slaap)kamer (met opkamertje) en een trap naar eerder beschreven benedenverdieping. Via twee treden vanuit de keuken toegang tot de ruime en lichte woon-eetkamer (zuid-ligging) met open haard, vloerverwarming en met toegangsdeur naar een balkon op het oosten met rustgevend uitzicht over de weilanden. Wederom vanuit de half open keuken via 2 treden bereikt men een lange hal met aan de linkerzijde 2 (slaap)kamers en een complete en moderne badkamer (2014) voorzien van inloopdouche, vrij hangend toilet, dimbare ledverlichting en dubbel wastafel(meubel).

Second floor

Via een vaste trap vanuit de hal van de eerste verdieping toegang tot de ruime (zolder)verdieping voorzien van zeer ruime overloop en (ouder)slaapkamer met vaste kastenwand en weids uitzicht over het polderlandschap van Mient Kooltuin.

Garden

De groene, zonnige en omheinde tuin rondom met verlichting en met vrij uitzicht over de weilanden van Mient Kooltuin beschikt o.a. over diverse fruitbomen (appel, kers, perzik en pruim), een verwarmd zwembad (5 x 10 m.) met vernieuwd roldek, diverse terrassen waaronder een verhoogd terras over de gehele breedte aan de voorzijde van de villa. U ervaart hier ultieme privacy en rust!

Details

GUESTHOUSE (BOUWJAAR 2004)
Eigen oprit, parkeergelegenheid, via houten openslaande schuurdeuren aan de voorzijde toegang tot ruime inpandige berging/garage waar o.a. fietsen gestald kunnen worden en voorzien van meterkast en wifi-verbinding. Aan de achterzijde bevindt zich een privé-terras. Via openslaande deuren toegang tot de living op de begane grond voorzien van vloerverwarming en keukenblok, doucheruimte met wastafel en toilet. Via een open trap toegang tot zowel de zeer ruime (slaap)zolder met ruimte voor 4 bedden en met opstelplaats cv-installatie en toegang tot de grote multifunctionele kelderruimte waar zich tevens de zwembadinstallatie bevindt. Sinds 2016 beschikt het, volledig zelfstandige, guesthouse over een vergunning voor een Bed & Breakfast met een aanzienlijke omzet; uit de potentiële opbrengst van de B&B is het mogelijk om een aanzienlijk deel van de financieringslast te dekken. Het dak van het guesthouse is voorzien van zonnepanelen.

Floor plans

Extra

Close

Recently viewed